Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2007

Λάθη!!!


Όλοι οι άνθρωποι κάνουμε λάθη, άλλοι κάνουμε μικρά λάθη και άλλοι μεγάλα . Αλλά η ζωή είναι μπροστά μας για να τα διορθώνουμε.
Εγώ πάντα ως άνθρωπος είμαι πολύ ειλικρινής! Μισώ το ψέμα, ώσπου έπεσα στην παγίδα του και γλυκάθηκα από την αίσθηση του. Γιατί πολλές φορές μ’ ένα ψέμα λύνονται τα πάντα. Σ’ εμένα όμως δεν έτυχε αυτό και έπεσα στην παγίδα του!
Την Κυριακή έκανα το μεγαλύτερό μου λάθος, είπα ψέματα στους γονείς μου πως πήγα στο φροντιστήριο και έγραψα το διαγώνισμα ενώ στην πραγματικότητα ήμουν σπίτι και διάβαζα τα μαθήματα της εβδομάδας. Ήταν η μεγαλύτερη βλακεία μου γιατί είχα διαβάσει, απλά επειδή η συμμαθήτριά μου ήταν άρρωστη, είπαμε να το γράψουμε από βδομάδα μαζί, έτσι κι αλλιώς το ίδιο θα ήταν. Πήρα και το φροντιστήριο και μου είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και να πάω όποτε μπορώ. Έτσι έμεινα ήσυχη, ώσπου την Πέμπτη με πήραν τηλέφωνο από το φροντιστήριο…Το σήκωσε ο πατέρας μου και τον ενημέρωσε πως δεν πήγα την Κυριακή, βέβαια το χειρότερο ήταν που δεν τους πίστεψε και τους έβγαλε τρελούς , γιατί λέει ο δικό μου παιδί θα μου το έλεγε! Μου έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Αργότερα γυρνώντας στο σπίτι (επειδή ήμουν στο φροντιστήριο όταν έγινε το σκηνικό), μου λέει ο μπαμπάς « Καλά με πήρε τηλέφωνο η γραμματέας και μου είπε πως δεν πήγες την Κυριακή» και λέω και εγώ, γιατί όταν λες ένα ψέμα μετά τα συνεχίζεις για να το καλύψεις «Καλά χαζή είναι αυτή; Μάλλον θα με μπέρδεψε με την άλλη Άννα» και είχα τόσο πιστικό βλέμμα που δε φαινόταν το ψέμα μου και τότε τους ακούω να λένε «Πωπω τι ανεύθυνοι που είναι που παίρνουν έτσι τηλέφωνο σε λάθος παιδιά κι αν κανένας πατέρας ήταν τρελός και σκοτωνε το παιδί του στο ξύλο τι θα γινόταν;» και όσο τους άκουγα γινόμουν χάλια, οι τύψεις με έζωναν, μέχρι που η μάνα με αποτελείωσε λέγοντας «Μα στο είπα ότι λέει αλήθεια ποτέ δε μας λέει ψέματα, εγώ πάντα την εμπιστεύομαι». Ε και μετά από λίγο μου ζητάει ο πατέρας ή αλλιώς Βρούτος όπως συνηθίζω να λέω το τηλέφωνο μαζί με τον αριθμό του φροντιστηρίου…Εγώ μέσα στο δωμάτιο κακκαλώνω και αρχίζω να κλαίω και να γεμίζω τα τετράδια μου με τη λέξη «ΣΚΑΤΑ» Δεν άντεχα την πίεση άλλο ώσπου του πάω το τηλέφωνο και τους λέω όλη την αλήθεια! Δηλαδή πως θα το έγραφα μέσα στην εβδομάδα και έτσι δεν υπήρχε λόγος να τους το πω, γιατί ήξερα πως θα μου φώναζαν και θα μου έλεγαν και πάλι να μην κοιτάω τι κάνουν οι άλλοι! Τεσπα εγώ μετά από αυτά περίμενα να φάω τρελό κράξιμο όμως δεν έγινε αυτό! Η μάνα μου έκανε σαν να της έλεγα καμιά κουλοϊστορία μου, δηλαδή σα να μη συνέβη τίποτα και ο πατέρας μου, που είναι συνήθως νευρικός, μου είπε απλά πως είμαι μεγάλο κορίτσι και πως η μόνη μου κύρωση είναι να μη βγω για ένα μήνα! Βέβαια αυτό που ένιωθα εγώ ήταν χειρότερο από αυτή την τιμωρία (που ξέρω κιόλας πως δε θα την κρατήσει), γιατί μέσα μου ήμουν σκατά νιώθοντας πως έχασα την εμπιστοσύνη τους.
Σήμερα όμως είμαι πολύ καλύτερα γιατί έμαθα ότι η κουλή αδερφή μου έκανε το ίδιο δηλαδή κοπάνα στα 14 της και την κάρφωσε η άλλη μου αδερφή την ώρα του φαγητού και πέθανα στα γέλια !Λέτε να είναι οικογενειακό μας; Χιχι!

19 κουλοσχολίασαν:

Ανώνυμος είπε...

sumbainoun pantou auta...dont worry....

Rizobreaker είπε...

Άκου εκεί... Ωραίες αδερφές είστε εσείς βρεε!! χεχε... ;-)

Εφιάλτης είπε...

Κληρονομικό είναι...:P

Ανώνυμος είπε...

Eimaste kai wraies (rizobreaker) kai koules adelfdes! Efialth sumfwnw mazi sou: to xarisma einai klhronomiko giati oi genies pou einai katadikasmenes se 100 xronia malakias kai kantemias den exoun deuterh eukairia panw sth gh!H mhpws pali exoun? An nai kai pali malakies tha kanoun! xixi Telika oi apokliseis dhmiourgoun kai sunthroun tis mnhmes! Tolmeiste estw ki an to metaniwsete. Zwh bareth = thanatos

an205 είπε...

Λάθη είμαστε κι ανθρώπους κάνουμε...
Πάντως το πρώτο βήμα που είναι να το παραδεχτείς ότι έκανες λάθος το έκανες, τώρα το δύσκολο είναι να μην ξανακάνεις το ίδιο λάθος...

το φτυαράτσι είπε...

topapei:Βe happy ε?Xιχι!

rizobreaker:Νομίζω πως με κλαλυψε στην απάντησή μου η koulh adelfh!Χιχι!

εφιάλτης:Δεν ξέρω να σου πω την αλήθεια, μοιάζουμε αρκετά λες να μοιάζουμε και σε αυτό και να το πάρουν και το παιδιά μας;Χιχι!

koulh adelfh:Σολάρεις και πάλι με τις θεϊκές σου ατάκες!Χιχι!

an205:Συμφωνώ ότι λάθη είμαστε!Αυτό ελεγα κι εγώ!Kαλά το ίδιο δεν το ξανακάνω αλλά ποτέ δεν ξέρει κανείς!Χιχι!

Skouliki είπε...

την κουκουλα ποια την φοραει ;
χαχαχα

καλησπερααααααα

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω πως δεν έχεις χάσει την εμπιστοσύνη τους, απλά τους στεναχώρεσες λιγάκι..

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Ψυχή μου αυτά είναι..ούτε καν πταίσματα...
Τέτοια ...μύρια όσα κάναμε στη σχολική μας ηλικία.
Μπορούσες κάλλιστα να έχεις ενημερώσει τη μαμά, εξάλλου δεν ήταν κάποια σοβαρή ...παρασπονδία, εκείνη πιστεύω θα συμμεριζόταν το σκεπτικό σου να μην πας στο διαγώνισμα.

Να διαφυλάττεις τον εαυτό σου από σοβαρά παραπτώματα.

Γενικώς όμως, στη ζωή σου να γνωρίζεις πως "Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον"

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

Newborn Doomstalker είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Θα εστιάσω σε ένα και μοναδικό σημείο που θα μπορούσε να είναι και ο τίτλος του post: "Διάβασμα και Τιμωρία".

Να φας μια τιμωριά γιατί έκανες κοπάνα για βόλτα, κατανοητό. Τιμωρία γιατί έκατσες να διαβάσεις, ανεκτίμητο!

@ Koulh Adelfh
Βαρετή ζωή = Θάνατος; Βαρύ. Πιο πολύ σε κακομοιριά θα το έλεγα γιατί ο θάνατος είναι μη αναστρέψιμη κατάσταση. Είναι όμως τόσο τολμηρό το να πείς ψέμματα γιατί έκατσες να διαβάσεις;

MTdoggie είπε...

ψεμα ειναι οταν λες οτι θα διαβασεις αλλα πας για καφε, οχι οταν απλως φταιχνεις το προγραμμα διαβασματος οπως σε βολευει καλυτερα!!
δε στο καταλογιζω ουτε ως ψεμα ουτε ως κοπανα!!

Aντώνης είπε...

Πέρα από ψεύτρα είσαι και η μικρότερη... Αλί σε μας τα πρώτα που στη χάρη μας οφείλετε την επιεικιά τους...Να μην επαναληφθεί!

Ανώνυμος είπε...

Ηθηκό δίδαγμα... Καλύτερα να λες την αλήθεια!! χιχιχιχι!!! Που δε σου μιλάει ο μπαμπας καλό δεν είναι???

το φτυαράτσι είπε...

skouliki:Και οι δύο!Χαχα!

ο θεός είναι γυναίκα:Το ελπίζω!!!

φυρδην-μιγδην:Ουδέν κρυπτόν από τον πατέρα!Χιχι!

newborn doomstalker:Κουλή σου εβδομάδα!Είδες τι τραβάω και εγώ;Και φαντάσου το έγραψα το διαγώνισμα αλλά το Σάββατο και έγραψα πολύ καλά!Όταν το λάβω διορθωμένο θα τους το τοιχοκολλήσω να ξεστραβωθούν!Χαχα!

mtdoggie:Ουφ!Ευτυχώς μου ελαφραίνετε τη συνείδηση!Ευχαριστώ!

aντώνης:Χαχα!Όντως τα μικρά τη γλιτώνουμε!Οκ συγγνώμη δε θα επαναληφθεί!Χιχι!

laxanaki:Ουου ναι!Μια χαρά ήταν αλλά σήμερα μου μίλησε γαμώτο μου!Χιχι!

Ανώνυμος είπε...

@ newborn doomstalker
Otidhpote kanei kaneis gia prwth fora kai tou dhmiourgei toso isxura sunaisthhmata suntelei sth dhmiourgia anamnhsewn, sunaisthmatikwn kai autobiografikwn. To koulo ftuaratsi aisthanthhke polu asxhma gia kapoious upokeimenikous kai isws antikeimenikous logous. To tolmhma den htan oti ekatse spiti kai diabase alla oti bghke ektos twn dikwn ths oriwn me o,ti auto sunepakolouthhse. H entash pou biwse molonoti arxika thn odhghse se arnhtikes sunaisthhmatikes eksarseis, ousiastika thn ekane pio plousia ws pros tis empeiries ths kai th bohthse na biwsei allou eidous sunaisthmata kai se diaforetiko bathmo.
Gia emena zwh xluarh kai dixws entaseis isodunamei me thanato. Sebomai pws gia esena shmainei kakomoiria. Gia mena ki h kakomoiria shmainei thanato kai sugekrimena ths psuxhs. Epishs pisteuw sthn anastash ths psuxhs, wstoso gia na sumbei auto xreiazetai na paradexthei kaneis pws auth einai nekrh h toulaxiston etoimothanath!

Ανώνυμος είπε...

Από όσο κόβω τους γονείς σου δεν θα είχαν πρόβλημα αν έλεγες την αλήθεια...:) Ντάξει πάει πέρασε βρε, αυτό δεν είναι τίποτα..απλ΄΄α εσύ ένιωσες χαλια!

Haris είπε...

Λάθη είμαστε, άνθρωπους κάνουμε.

agiannis είπε...

χαχαχα Τα ίδια έκανα και εγώ με το φροντιστήριο...Πάντως τώρα (Λίγα χρόνια αργότερα δηλαδή) τις κοπάνες που κάναμε σε σχολείο και φροντιστήριο και το πώς περνούσαμε ,θυμόμαστε και όχι όλα τα άλλα...

Newborn Doomstalker είπε...

@Koulh Adelfh

Κατανοητό το σχόλιο περί ορίων. Ευχαριστώ για την διευκρίνηση.
Συνεχίζω βέβαια να διαφωνώ, όμως μου έκανες την κατάσταση πιο ξεκάθαρη.