Παρασκευή 20 Ιουλίου 2007

Μια κουλή κουλή οικογένεια!


Tην Τρίτη το απόγευμα είχαμε ένα πολύ λυπηρό γεγονός. Κηδεύσαμε το θείο μου,102 ετών παλικάρι,διότι δεν άντεξε η καρδούλα του την εγχείριση (αν και η φίλη μου νόμιζε ότι πέθανε, γιατί φοβόταν μήπως αντι για το πόδι του έκοβαν το μόριό του!Καλή κουλή κι αυτή). Τεσπα μαζευτίκαμε όλη η οικογένεια και πήγαμε να τον αποχαιρετήσουμε στο τελευταίο του ταξίδι.
Αν και συναντηθήκαμε όμως πολλές φορές ουσιαστικά δε γνωριστήκαμε καμία, μιας και η γεροντική άνοια έμπαινε πάντα στη μέση.Βλέπεις ήταν 85 όταν γεννήθηκα! Για καλή μου τύχη όμως , τα τελευταία χρόνια νόμιζε πως ήμουν η μακαρίτισσα η Καρέζη. Όμορφη γυναίκα και με χιούμορ. Φαντάζεσαι να με πέρναγε για καμιά Βασιλειάδου; Θα μου χάλαγε το image you know και επίσης θα αναρωτιόμουν αν όντως υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα σε εμένα και την αείμνηστη Γιωργίτσα. Όπως και να 'χει το πράγμαπάντως, τον χάσαμε το θείο, αν και αυτός τα είχε χαμένα και μας είχε χάσει προ πολλού.
Γενικά απο ό,το ξέρω στα κοιμητήρια επικρατεί σιωπή, λόγω πένθους και επειδή εκείνη την στιγμή προσπαθείς να τιμήσεις το νεκρό με την παρουσία σου.Βέβαια, η δική μου οικογένεια δεν ξέρω αν το γνωρίζει αυτό, γιατί κάθε άλλο παρα ησυχία έκανε...Δηλαδή, η μικρή αδερφή(88 χρονών κοριτσάκι) του πεθαμένου και συγχρόνως γιαγιά μου,την ώρα που έψελνε ο πάτερ το Ευαγγέλιο, δεν είχε βάλει γλώσσα μέσα της (πάντως εγώ περίμενα να πλαντάξει στο κλάμα!Τον μεγάλο της αδερφούλη έχασε).Ασε που είναι και λίγο κουφή και φώναζε δυνατά χαιρετόντας τους άλλους! Το πιο αστείο είναι ότι της έκαναν παρατήρηση και θύμωσε κιόλας και από αντίδραση συνέχισε να μιλάει ακόμα πιο δυνατά! Η μεγάλη της αδερφή από την άλλη είχε πλαντάξει στο κλάμα, επειδή φοβόταν πως είναι η επόμενη στη σειρά που θα χωθεί στο χώμα.
Καλά τώρα θα σας πω τι έκαναν οι γονείς μου,αν και κοκκινίζω λίγο. Λοιπόν η μαμά μου γέλαγε, γιατί χαιρόταν που είναι ακόμα ζωντανή και επειδή σκεφτόταν πως σε 40 μέρες θα φάει κόλυβα, που τα είχε τόσο επιθυμήσει. Άσε που βρήκε και ευκαιρία για να βάλει το καινούργιο της μαύρο συνολάκι. Ο μπαμπάς μου πάντως, δεν έχω παράπονο, τον έκλαψε το θείο μου ή μάλλον έτσι νομίζανε οι άλλοι, που τον έβλεπαν δακρυσμένο, στην πραγματικότητα όμως τον πείραξαν τα πευκάκια και τα κυπαρισάκια στην αλλεργία του.
Και τώρα ήρθε η σειρά μου, γι' αυτό και μου αφιερώνω μια ολόκληρη παράγραφο. Λοιπόν εγώ μιας και ήμουν στο φυσικό μου περιβάλλον σαν Φτυαράτσι, βρήκα το ιδανικό μέρος να κάνω διαφήμιση στο μπλογκάκι μου.Όποιον συγγενή έβλεπα του έλεγα:"Α! Καιρό έχω να σε δω.Σου έχω πει για την καινούργια μου σελίδα που γράφω στο internet; Όχι; Ε τότε να σου πω και μην παραλείψεις να μπεις! Είναι οι koules-istories.blogspot.com. Α! Και με λένε Φτυαράτσι από εδώ και πέρα! Μη ξεχνιόμαστε!"
Τελικά από ό,τι βλέπετε, ο μόνος που έπαιξε σωστά το ρόλο του ήταν ο νεκρός ο θείος. Ούτε μίλαγε, ούτε γέλαγε αλλά καθόταν ήσυχος ήσυχος στο φερετράκι του και παρακολουθούσε από ψηλά την τελετή.
Υ.Γ.
Αυτή την κουλή ιστορία την αφιερώνω στην αδερφή μου, που παρόλο που το σπίτι της ήταν πλημμυρισμένο και κυκλοφορούσε με στρώμα θαλάσσης, είχε την αγωνία να δει τι θα γίνει στην ιστορία μου και τα παράτησε όλα για να με πάρει τηλέφωνο και να μάθει!Καλή κουλή κι αυτή!Aκόμα θέλω να το αφιερώσω και στο θείο που είχε χιούμορ και ήταν συγγραφέας πριν τα χάσει:"Θείε μπορείς να αναπαύεσαι ήσυχος,η ανηψούλα σου το Φτυαράτσι έχει πάρει το ταλέντο σου και θα συνεχίσει μα σεβασμό και επιμέλια το συγγραφικό σου έργο μέσα από αυτή τη σελίδα".

29 κουλοσχολίασαν:

Ανώνυμος είπε...

Stous gamous o kosmos klaiei kai stis khdeies gelaei. C'est la vie! Oloi amunomaste s'auto pou mas tromazei kai ti pio fobero apo ton thanato. Wstoso s'auth thn istoria uparxei kai kati allo fobero: H koulh-koulh oikogeneia! Apedwses me polu humor mia polu tragikh stigmh ki o theios sou pou eixe humor sigoura tha xamogelaei apo pshla! Ftuaratsi for ever!

Emy είπε...

Πωπω και μένα καμιά φορά μην σου πω πάντα δηλαδή η οικογένεια μου είναι πολύ κουλή!!! Αλλά πλάκα έχει....

Καλό βράδυ!!

an205 είπε...

ΠΑΣΤΑ-ΦΛΩΡΑ!!!

το φτυαράτσι είπε...

the bluelephant:Τι έγινε;Γιατί δείχνεις απογοητευμένος;

chiquita:Ευχαριστώ για τα κουλά σου λόγια!

emy:Αμαν καλέ!Έχουμε ιδια ηλικία,ζώδιο και τώρα και κουλούς γονείς;(τελικά δεν τα τραβάω μόνο εγώ όλα αυτά)LOL!

an205:Παω στοίχημα οτι βαρέθηκες να το διαβάσεις!Πάντως χάνεις γιατί είναι η καλύτερη κουλοϊστορία μου!LOL!

o βασιλιάς του δάσους είπε...

o mikros(o makaritis)
ta ezise ta xronakia tou...
kai ''an'' oi nekroi den ksanagirizoun piso,
den pirazi ,
aloste emeis kapote tha pame ''ekei''
...
se tetiou idous kidies den kleme...
ma xeromaste gia ton eklipounta...
aloste i zoi edo einai ena sxolio gia tin psixi..
i zoi einai ena sait sto simpantiko kompiouter enos theou pou mas xarise o idios oste o kathe enas mas na grapsi epano tou tin dikia tou istoria..kai na epikinonisi me to kalo mas to mikro ftiaratsi...
Q))))
ftiaratsi mou se diafimizo kai ego para poli sto giro mou periwalon..
aloste to aksizis.
filia .

το φτυαράτσι είπε...

Πολύ σωστό και φιλοσοφημένο σε βρίσκω wasilia tou dasous όπως αρμόζει βέβαια σ' ένα βασιλιά! Σ'ευχαριστώ που με διαφημίζεις. Είναι super να σε υποστηρίζει ένας βασιλιάς!
Τα σέβη μου!

o βασιλιάς του δάσους είπε...

ma ftiartsi mou min ipotimas tin aksia sou..
oxi filofronisi ma oso kai koula na einai ta grapta sou...toso martiran tin eksipnada mias omorfis kai evesthitis psixis..exe tharos dioti ta aksizoume oloi..kai an xerome gia esena einai oti esei proxoras kai eisai ena alithino ftiaratsi pou mas kanei omorfi sintrofia...
sagapame.

an205 είπε...

ΕΧΑΣΕΣ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ!!!
ΞΕΧΑΣΑ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΨΗΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΟΠΟΥ "ΠΑΙΖΕΙ" ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΩΓΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ "Μια Τρελή, Τρελή Οικογένεια" ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΔΩ http://www.finosfilms.gr/movie.asp?id=1

το φτυαράτσι είπε...

an205:A!Δηλαδή τώρα μου λες οτι διάβασες τον τίτλο;Πλάκα κάνω!Οπότε από την ταινία αυτή έχεις υπόψιν σου πως είναι η οικογένειά μου!LOL!

MTdoggie είπε...

κολυβα ρε φιλεναδα!!!τι ειπες τωρα!!τι νιωθω τη μαμα σου και εγω τα εχω πεθυμησει-σε λιγες μερες που θα παω στο νησι για διακοπες ολο και καποιος σε ολοκληρο νησι θα μας εχει αφησει χρονους οποτε θα φαω και εγω κολυβα.

το φτυαράτσι είπε...

mtdoggie:Και εγώ τα πεθύμησα πλάκα πλάκα!Σε 36 μέρες θα είσαι εδώ να σου στείλω;LOL!

an205 είπε...

ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΕΓΛΕΖΙΚΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΤΙΤΛΟΥΣ....

Byronas είπε...

Άμα φτάσω εγώ τα 100 θα τους πω να στήσουν πανηγύρι σαν πεθάνω! Θα 'θελα να κλάψουν μόνο αν είχα όνειρα ανεκπλήρωτα και ανειλημμένεσ υποχρεώσεις.

το φτυαράτσι είπε...

byronas:Καλά εσύ στα 100 θα έχεις ακόμα ανεκπλήρωτα όνειρα;LOL!

Pan είπε...

Σόι πάει το βασίλειο!

το φτυαράτσι είπε...

pan:Χαχα!Ναι είδες;Αν και ανησυχώ οτι οι γονείς μου είναι πιο κουλοί από εμένα!LOL!

Unknown είπε...

μερες εχω διαβασει αυτη την κουλοιστορια κι εχω μεινει αφωνη.
αδυνατω να αφησω σχολιο αλλα λεω επειδη θα κραζεις μετα ας κανω μια προσπαθεια να αφησω.
δεν εχω να δηλωσω κατι για την κουλοοικογενεια σου...το μηλο κατω απο τη μηλια θα πεσει...αλλα για σενα τα πραγματα ειναι πλεον ανησυχητικα.
κοριτσακι μου πας καλα?
την εχεις ψωνισει>?
εχεις ξεφυγει?
κανεις προμο στις κουλες οπου σταθεις κι οπου βρεθεις?
περηφανευεσαι για αυτα που γραφεις?
εγω θα ντρεπομουν κι θα το εκρυβα απ' ολους το μπλογκ.
σε λιγο θα μας πεις οτι πιστευεις οτι θα κερδισεις το νομπελ λογοτεχνιας.
αυτο λεγεται΄: ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ!!!!

το φτυαράτσι είπε...

bloggoios:Δε σε βρήσκω τελικά και τόσο άφωνη.Μήπως είσαι εσύ αυτή που παραλυρεί και όχι εγώ;Όπως και να 'χει το πράγμα μας αφιερώνω το psychotherapy κλιπάκι και μαε εύχομαι περαστικά!

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω οτι εαν γινομουν 100 χρονων θα αυτοκτονουσα... Τι να κανεις μετα απο τοσα χρονια που εχεις ζησει; Τα εχεις κανει ολα... Ασε που απο τα γηρατεια δε θα μπορεις να παρεις τα ποδια σου και δε θα μπορεις να κανεις τιποτα αλλο μετα τα 100... και τα 90 μη σου πω.

το φτυαράτσι είπε...

τρελάρ@:Καλά τα πόδια σου θα μπορείς να τα πάρεις!LOL!

o βασιλιάς του δάσους είπε...

ftiaratsi mou min ptoise apo tis arnitikes epidrasis..
''o xristos ekane pola thavmata ma tous trelous den tous therapefse....dioti aftoi htan pio konta sthn alithia''.

sto kato kato koula mporei na grafeis ,
ma mesa apo ta koula proothis kapia alithia tou logikou..
aloste an htan paraloga...den tha apantousan sta sxolia sou oute oi ''treloi''.
aloste otan exeis antidrasois ,tote h alithia idh exei energisei sto 50% .
filia ftiaratsi mou..
o wasilias sou protima esena gia to ipourgio twn koulwn men...ma me thn dikia sou kardia de.

filia se osous agapane to ftiaraki tous.


ieromonaxos

ioannis.
egkrino to ftiaratsi para tous isagkelois logious tis prodomenis mas paidias maid in evropa.

το φτυαράτσι είπε...

Ευχαριστώ βασιλιά μου για την υποστηριξή σου και τα κουλά(καλά) σου λόγια!
Τα σέβη μου!

nakupenda είπε...

Τι ζεις κι εσύ βρε φτυαράτσι! Σωστή όμως σε βρίσκω, να συνεχίσεις το συγγραφικό έργο του θείου! Προχώρα και σε ποίηση ακόμα*

το φτυαράτσι είπε...

nakupenda:Είδες τι ζω;Αλλα κανένας δεν με καταλαβαίνει!Τι να προχωρήσω και σε ποίηση;Λες να κάνω τα κουλά απομνημονεύματα από το Φτυαράτσι;LOL!

Aντώνης είπε...

Γενικά από την περιγραφή ο θείος, το παληκάρι, το τζόβενο, το τεκνάκι το ζωγραφιστό έλαβε της καλύτερης φροντίδος με εσένα ανηψιά και με τούτο το μνημόσυνο(σουπερουάου) πόστ!

το φτυαράτσι είπε...

αντώνης:Πάντα για τους δικούς μας τους ανθρώπους κάνουμε τα καλύτερα!LOL!

το φτυαράτσι είπε...

αντώνης:Πάντα για τους δικούς μας τους ανθρώπους κάνουμε τα καλύτερα!LOL!

Ανώνυμος είπε...

Ελπιζω ο βασιλιας του δασους να μην εννοει το δικο μου σχολιο αρνητικο... Εγω απλα ειπα οτι δε θα ηθελα να ζησω παραπανω απο 100 χρονια... Φτυαρατσι μου, πως θα μπορω να παρω τα ποδια μου; Βλεπω την αδερφη του παππου μου που ειναι 90 κατι χρονων... Στο ισιωμα την κουβαλανε 2 και στις καλες οι τριπλασιοι!!! Παντως σ'αγαπω πολυ και ποτε δε θα ελεγα τιποτα αρνητικο για τις κουλοιστοριες σου.. Εισαι φανταστικη... Φιλακιααααααα...

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.